Velites Online Leiderschapsprogramma

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière?

Wil jij groeien naar de functie van meewerkend voorman, teamleider of assistent-manager? Wil jij jezelf in jouw huidige rol verder ontwikkelen? Of ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Het Velites Online Leiderschapsprogramma is er voor iedereen die wil groeien in zijn of haar leiderschapsrol.

Leiderschap is voor iedereen

Wij geloven dat leiderschap niet is gekoppeld aan een functie of titel, maar aan een rol die je vervult. Een rol die je hebt binnen de organisatie waarvoor je werkt, thuis in je gezin of de rol van teamcoach bij de lokale hockeyclub. De regie in eigen handen nemen, dat is waar leiderschap voor een groot deel om draait. Je wacht niet op je leidinggevende totdat hij of zij met een leiderschapscursus komt of jou een (on)persoonlijk ontwikkelingsprogramma voorhoudt. Nee; je toont zelf initiatief. En als jij gelooft dat jij degene bent die het verschil kan maken, die verantwoordelijk is voor zijn eigen groei, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Of je nu manager, teamleider of algemeen medewerker bent.

Everybody wins when a leader gets better

Als een leider zich ontpopt of groeit in zijn of haar leiderschapsvaardigheden, dan heeft dat een positief effect op de hele organisatie. Iedereen plukt er de vruchten van. Niet alleen de direct leidinggevende, maar ook de mensen aan wie leiding wordt gegeven, collega’s of familieleden. Leidinggeven aan een team wordt makkelijker. Je straalt zelfvertrouwen uit en dat geeft rust. Rust voor je team, rust voor degenen aan wie je rapporteert en rust voor jezelf. Je weet wat je doet, je kunt moeilijke gesprekken voeren, mensen motiveren en je team succesvol laten zijn.

En als je je indenkt dat iedereen, binnen alle lagen van de organisatie leiderschap toont? Dan neemt iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid, dan stopt de discussie wie wat moet doen, dan komen initiatieven van de grond en werkt iedereen aan een gezamenlijk doel. Een doel waarvoor iedereen zich voor de volle 100% inzet om dat te bereiken.

Rechterhersenhelft gedreven leiderschap

Het Velites Online Leiderschapsprogramma gebruikt onder andere de methode van ludodidactiek om de theorie in praktijk toe te passen en helpt je met de voorbereiding voor een rechterhersenhelft gedreven samenleving. Een samenleving waarin het niet langer draait om de kennis die je hebt, maar meer om hoe je kunt omgaan met de snelle veranderingen om ons heen en in onze organisaties. Creativiteit is daarbij een cruciale leiderschapscompetentie. En is het die creativiteit die je in onze programma’s terugziet.

De bouwstenen van het Velites Online Leiderschapsprogramma

In het Velites Online Leiderschapsprogramma richten we ons op zes pilaren. En onder elke pilaar vallen vier modules. Een compleet overzicht van alle pilaren en modules vind je hier.

Elke module is gebaseerd op ons PCM-model. PCM staat voor preparatie, cultivatie en motivatie. Via een roadmap word je door de module genavigeerd en wordt uitgegaan van het PCM-model.

Het eerste gedeelte staat in het teken van de voorbereiding, het delen van kennis en het inzicht krijgen in de huidige en gewenste situatie. Daarna gaan we over op de cultivatie-fase. Dit is de fase waarin een duurzame fase voor de toekomst wordt gelegd. Je gaat hier vooral samen dingen doen. Samen met je collega’s, familie, vrienden. De laatste fase is de motivatiefase. Tijdens deze fase wordt alles wat je hebt gedaan en geleerd ‘ingeburgerd in jouw ik’. Het is de fase waarin de rest van de wereld jouw groei in je leiderschapsrol mag zien. Waarin je mag stralen en anderen mag inspireren. En het is de fase die jou motiveert om de leiderschapsrol vol overgave en overtuiging op je te nemen.

De leerpyramide van het Velites Online Leiderschapsprogramma

In onderstaand filmpje gaan we in op welke manier je effectief je leiderschapsvaardigheden kunt laten groeien. Ook bespreken we het PCM-model dat we hiervoor bespraken. Vanaf 4:20 minuten geven we meer uitleg over het Velites Online Leadership Program en kun je een sneak preview zien van het programma.

Waarom zou ik kiezen voor het Velites Online Leiderschapsprogramma?

  • Leidinggeven aan een team wordt makkelijker. Je straalt zelfvertrouwen uit en dat geeft rust. Rust voor je team, rust voor degenen aan wie je rapporteert en rust voor jezelf. Je weet wat je doet, je kunt moeilijke gesprekken voeren, mensen motiveren en je team succesvol laten zijn.
  • Gericht op de toekomst door uit te gaan van de belangrijkste leiderschapscompetenties van dit moment: creativiteit en flexibiliteit.
  • De impact gaat verder dan alleen je persoonlijke groei. Directe collega’s, teamleden, familie of vrienden, ze maken deel uit van jouw ontwikkeling en groeien daardoor ook zelf.
  • De vrijheid om het programma zo vorm te geven dat het aansluit bij jouw leerbehoeften.
  • Leren in je eigen tempo, onafhankelijk van tijd en plaats.
  • En voor degene die toch op zoek is naar de stok achter de deur: we sturen je wekelijks een roadmap waarmee je het gehele programma doorloopt en dus niks mist.