Gamen lanceert je carrière

Gamen lanceert je carrière

Gamen lanceert je carrière. Zo kopte de media de afgelopen weken. De artikelen kwamen tot stand naar aanleiding van een onderzoek van uitzendbureau Randstad. Daarbij werd gekeken naar de relatie tussen het spelen van games en het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3763 gamers. De deelnemers kregen daarbij een lijst van twaalf ’transferable skills’ die toepasbaar zijn in een werksituatie. Zij moesten op die lijst aangeven in hoeverre zij de vaardigheden dachten te ontwikkelen met het spelen van een specifieke game. Voor iedere gekozen vaardigheid volgde een diagnostische test.

Er waren in totaal acht videogames betrokken bij het onderzoek. Fortnite stak uit boven de rest met maar liefst zes vaardigheden die je tijdens het spel kunt ontwikkelen: communicatie, kritisch denken, visuele waarneming, zelfmotivatie, doorzettingsvermogen en teamwerk. 

Dat spelen bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling is niet nieuw. Al vele jaren houdt de wetenschap zich bezig om de effecten van spel te onderzoeken. De resultaten van die onderzoeken tonen o.a. aan dat spelen gelijk staat aan leren. Kortom: je leert door te spelen. Daarnaast werkt het stress-verlagend en zorgt het voor verbondenheid (teambuilding).

Om je op weg te helpen hebben we vijf speelse teambuilding activiteiten voor je op een rijtje gezet. Activiteiten die je zelf snel en gemakkelijk kunt organiseren. Je kunt ze downloaden op onze download pagina.