Het einde voor carrièretijgers?

Het einde voor carrièretijgers?

De carrièretijger wordt bedreigd. Bedreigd door opdrachtspecifiek werk, wirearchies, massa-gedreven reputaties en enorm goede experts. Wat is nodig om de toekomst van de carrièretijger te beschermen?

Carrièretijgers  zijn mensen die zich volledig richten op het hebben van een succesvolle carrière. Ze zijn harde werkers, pakken elke kans, durven risico’s te nemen en hebben heel veel ambitie. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van status en aanzien door onderdeel te worden van het top management van de organisatie. Tegelijkertijd zijn salaris, respect en materiële zaken zoals een goed auto, laptop en een mooi huis heel belangrijk voor de carrièretijger.

In een wereld waarin we steeds meer afgaan op een deeleconomie waar materiële zaken geen status of aanzien meer geven, kun je je afvragen tot op welke hoogte de carrièretijger zal overleven. Wat als een succesvolle carrière niet langer meer van waarde is binnen een wereld die het geluk van het leven omarmt? En wanneer ben je nu succesvol, wat is succes?

Wanneer we afstappen van werk zoals we nu kennen, heb je in de toekomst wellicht geen baan meer of ben je niet meer in dienst van een organisatie welke als basis dient voor een succesvolle carrière. ‘The sky is the limit’, maar wat als er heel veel wolken zijn op je weg daar naartoe? Dit soort vragen kunnen aan de wieg staan van een crisis voor de carrièretijger. Je kunt zelfs gaan twijfelen over wie je bent en welke waarde je toevoegt als je niet goed weet wat succes voor jou betekent.

Carrièretijgers zijn harde werkers, ambiteus, resultaat gedreven en klaar om allerlei soorten uitdagingen aan te gaan. We hebben hen nodig in onze maatschappij en in onze bedrijven. We kunnen hen beschermen door uitdagingen te geven, maar ook ruimte voor eigenaarschap: ze moeten aan het roer staan. Maar we kunnen ze misschien nog wel meer beschermen door ze toekomstbestendig te maken: het herontdekken wat succes nu eigenlijk betekent en het vaststellen van specifieke doelen op privé en zakelijk vlak. Dus help mee en laat de carrièretijger niet uitsterven!

Eén antwoord op “Het einde voor carrièretijgers?”

Reacties zijn gesloten.